Kroes kiel-midzwaard kits God en Godin te koop

Te koop aangeboden

De boot is 1969 ontworpen en in 1970 gebouwd bij Kroes als Zevensprong voor de heer Zwart. Gait heeft een ruime, brede, ondiepe kielmidzwaardboot bedacht, die comfort en zeilplezier combineert voor het varen in Nederland. Na bouwnummer 136 volgden nog twee boten naar dit ontwerp de Dodona (bouwnummer 139) en de Gouden Grendel (bouwnummer 142). De heer Zwart was bijna twee meterlang en wenste stahoogten en een tweepersoonskooi in de kajuit.

In 1995 is de boot door mij van de zeven zonen gekocht. De naam is toen verandert in God en Godin, naar een gedicht van Leo Vroman. Ze ligt sindsdien in Enkhuizen. De zomerligplaats in de Oosterhaven en de winterstalling in Andijk kunnen worden overgenomen.

In 2002 is een grote onderhoudsbeurt gestart. De volgende werkzaamheden zijn door mij in eigen beheer aan het schip uitgevoerd:

  • Het oude dek is verwijderd en vervangen. Een aantal dekbalken zijn vernieuwd.

  • De Universal benzinemotor ( Atomic 4) is vervangen door een nieuwe diesel. (Volvo Penta 2030). Ook zijn tank, schroefas en schroef vervangen.

  • De elektrische installatie is vernieuwd.

  • De romp is kaalgehaald en opnieuw gelakt.

  • Het midzwaard is vernieuwd en vergroot.

  • Het roer is gedemonteerd en het beslag vernieuwd.

Vanaf 2007 zijn gieken en masten opnieuw verlijmd. De zeilen zijn sindsdien ook vernieuwd.

Lengte: 9.82 m.

Breedte: 3.24 m.

Diepgang: 1.10/1.95 m.

Gewicht: 7.0 ton

Ballast: 2.0 ton gietijzer

Zeiloppervlak: ca. 60 m2

Restauratieverslag in Scherp Gesneden ter inzage aan te vragen.

Vraagprijs 40.000 euro. Alle informatie: Gerrit Klooster, gerrit.klooster@ziggo.nl, 0228-316935.  Zie ook: https://kroesbootbouwers/zeiljacht-te-koop/ (onder Kits Zeiljacht Kiel Midzwaard).

Op YouTube is de God en Godin varend op film te zien: https://youtu.be/vZqV2snPgIA.