Wedstrijdboekje 2015

Gepubliceerd op: 29 June, 2015

Het nieuwe wedstrijdboekje is uit! Een must voor iedere VKSJ-wedstrijdzeiler, dus download het wedstrijdboekje snel.

Het wedstrijdboekje van de VKSJ bevat uitgebreide informatie over de traditionele VKSJ-wedstrijden en informatie van de overige wedstrijden voor klassieke jachten die meetellen voor de VKSJ overall klassementen.

Voor de doorgewinterde wedstrijdzeilers zullen veel zaken in dit boekje bekend voorkomen en voor de beginners is het misschien allemaal wat onwennig. Voor beiden geldt: goed lezen scheelt een hoop.

Dit jaar willen we weer proberen grotere velden van veel gelijksoortige schepen op de evenementen te krijgen met voor ieder wat wils. Een scheiding tussen relaxte gezelligheidszeilers en de meer fanatiekere wedstrijdzeilers. Dus banen waar we elkaar veel kunnen zien om zo de mooie plaatjes te maken en we onderscheid kunnen maken tussen de snellere jachten en de kleinere deelnemers. Het streven is in meer klassen te varen als het aantal deelnemers het toelaat. En meer communicatie vooraf, tijdens en na de wedstrijden.

De wedstrijden zijn voor de VKSJ altijd een wezenlijk onderdeel van het verenigingsleven geweest. Hoewel de VKSJ een behoudsorganisatie is, die zich inzet voor instandhouding van klassieke jachten, zijn veel van de jachten ooit gebouwd en/of gebruikt om aan wedstrijden mee te doen. Toch is wedstrijdvaren niet een doel op zich, maar een middel om onze oude boten te gebruiken.

Hebt u toch nog vragen? Geeft niks. Vraag het aan de wedstrijdcommissie: beter twee keer vragen dan een keer verkeerd varen.

Vrijwilligers gezocht!

Tot slot, de wedstrijdcommissie is altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen. Niet alleen met de organisatie, maar ook vrijwilligers die start en/of finishschip willen zijn. Partners die mee willen helpen op de start en/of finishschepen om alles snel en soepel te laten verlopen.

Met zeilersgroet,

De wedstrijdcommissie