Almelose Havendagen 14 en 15 juli 2018.

Op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 vindt in Almelo het Havenfestival plaats.

Almelo Events gaat dit festival de komende jaren weer organiseren nadat de “ Almelose Havendagen “ in 2007 voor het laatst plaatsvonden. Waren het in het verleden 4 dagen; nu zijn het 2 dagen, waarop ze dan ook wel willen uitpakken met veel activiteiten voor zowel schippers van historische vaartuigen als bezoekers.

Tijdens het gehele evenement wordt door de organisatie gezorgd voor Bewaking. Bemanningen/schippers van historische vaartuigen krijgen beide dagen een gratis ontbijt, gratis entree bij het Stadsmuseum, gratis entree Bolletjemuseum en kortingen bij de winkel van Bolletje op een high tea en kopjes koffie. Uiteraard betalen de schippers geen liggeld voor de dagen dat ze in Almelo verblijven.

Activiteiten zaterdag 14 juli 2018, aanvang 10.00 uur tot 23.00 uur.

Op de kade bij de historische boten is een Ibiza markt ( lifestyle, fashion,jewels,geinspireerd door de hippie markt op Ibiza ) met tussen de 30 à 40 kramen.
Shanty-koren uit Almelo en omgeving en Nordhorn ( Duitsland ) geven elk uur tot !7.00 uur een optreden, daarna treed een big-band op tot ’s avonds 11.00 uur ( podium bij horeca-terras ).
n het stukje haven voor het Gemeentehuis worden waterpolo-wedstrijden gehouden tussen verenigingen uit Nederland en Duitsland.
Er is een kinderpaviljoen waar jonge kinderen bezig worden gehouden door een team vrijwilligers; voor oudere kinderen worden er spelen op het water georganiseerd.
Op de kade voor het gemeentehuis komt een groot horeca-terras met een aantal food-trucks.
In het water worden demonstraties gegeven door de Almelose Modelbotenclub en door de duikers van Duikvereniging Galathea.
Tussen de “Java” brug en “Eiland”brug varen de Almelose Praam en een Zomp uit Enter en een Zomp uit Gramsbergen om bezoekers van het festival een gratis boottochtje te bezorgen.

Activiteiten zondag 15 juli 2018, aanvang 11.00 uur tot 17.00 uur.

Ibiza markt (zie boven), 3 verschillende bands treden op ( o.a. een Salsa band ), Kinderpaviljoen, waterspelen voor oudere kinderen. Horeca-terras met food-trucks, Verschillende sportactiviteiten op/in het water, gedacht wordt aan kano-,of roei-wedstrijden. De Zompen en de Praam varen weer tussen beide genoemde bruggen.

Aanmelden

Eigenaren van historische boten die het leuk vinden om naar Almelo te komen voor het Havenfestival verzoeken wij om uiterlijk vrijdag 13 juli aan te komen. Aanmelden kan via de website van Almelo Events of bij Lex Sloet, 06-38039665, l.sloet@hotmail.com onder vermelding van lengte, breedte ,diepgang, naam van de boot.